Kremet tomatsaus

Ingredienser

To bokser med hermetisk tomater

4 stk. gul løk, store

2 hvitløks fedd

1 ts malt fennikel

1 ts grov malt svart pepper

1-2 dl fløte

2-3 ts brunt sukker

Salt

Evt. maisenna dersom sausen blir for tynn

Slik gjør du

Fres løk og hvitløk med fennikel og pepper

Hell oppi tomatboksene

Fyll ca. halve tomatboksen med vann og tilsett i sausen.

La det putre i ca. 30 min til den er passe tykk og bruk en stavmikser for å blende sausen.

Smak til med salt, brunt sukker og fløte. Her må man smake seg til og tilsette ønsket mengde etter smak.

La sausen små koke litt til, evt. tilsett litt maisenna for tykkere saus.

Tips

For en ekstra finish kan du hakke basilikum eller oregano og tilsette i sausen,

Eller rive opp litt parmesan.

Vin tips

Chianti classico

Barbera d`alba

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.