Oppskrifter
Kremet tomatsaus
Ingredienser
To bokser med hermetisk tomater
4 stk. gul løk, store
2 hvitløks fedd
1 ts malt fennikel
1 ts grov malt svart pepper
1-2 dl fløte
2-3 ts brunt sukker
Salt
Evt. maisenna dersom sausen blir for tynn
Slik gjør du
Fres løk og hvitløk med fennikel og pepper
Hell oppi tomatboksene
Fyll ca. halve tomatboksen med vann og tilsett i sausen.
La det putre i ca. 30 min til den er passe tykk og bruk en stavmikser for å blende sausen.
Smak til med salt, brunt sukker og fløte. Her må man smake seg til og tilsette ønsket mengde etter smak.
La sausen små koke litt til, evt. tilsett litt maisenna for tykkere saus.
Tips
For en ekstra finish kan du hakke basilikum eller oregano og tilsette i sausen,
Eller rive opp litt parmesan.
Vin tips
Chianti classico
Barbera d`alba