Bresert oksenakke

Oksenakke er et smaksrikt og veldig anvendelig kjøttstykke. Det kan brukes til så mangt, og passer like godt til å bresere, som å bruke det til kjøttdeig, suppe og gryter. Kjøttstykke kommer fra nakken på oksen som er en stor muskel. Det gjør at kjøttstykke har masse muskelfiber, og gjør det ekstra smaksfult.

Slik gjør du

Nå du kjøper oksenakke hos oss er det fryst, og det bruker ca. 2 dager på å tine i kjøleskap.

Når du skal tilberede stykke, anbefaler vi og krydre det kvelden før. Etter at det har tint i kjøleskapet.

Dagen du skal bresere stykke, bruner du det i panna med salt og pepper. Deretter legger du det i en ildfastform, dekker det til med vann og legger på et lokk.

Kjøttstykke skal ligge i ovnen i 4-5 timer på 190 grader.

Saus og tilbehør

Når du skal lage saus, er det fint å bruke krafta som base, og tilsette litt fløte, salt og pepper. Kok dette opp og tilsette gjerne andre smaker dersom du ønsker det.

Rotgrønnsaker passer godt til denne retten, du kan blant annet bruke gulrot, selleri, løk og purre og steke dette lett, eller ovnsbake det. Vil du ha potet ved siden av, passer det meste til denne retten.

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.