Oppskrifter
Lapskaus med lettsaltet svin kokekjøtt
Ingredienser
Beregnet for 4 personer.
1 pakke lettsaltet svin kokekjøtt
1 kg poteter
Gulrøtter
Purreløk
Sellerirot
kålrot
Evt. kål og løk
Vi anbefaler ca 1,5 kg av grønnsakene. Her er det ingen fasit på hva du kan bruke, men vi har kommet med forslag på våre favoritter.
Slik gjør du
Tin kokekjøttet i 2 dager før bruk.
Legg kjøttet i en kjele og dekk til med kaldt vann og kok opp. Fjern alt skummet med en skje og skru ned temperaturen.
La det småkoke i 1,5- 2 timer. Kjøttet er ferdig når man kan dra det fra hverandre.
Ta kjøttet ut av krafta og sil.
I kraften fra kjøttet koker du opp grønnsakene og potetene til de er møre. Purreløk bør tilsettes helt på slutten sammen med kjøttet.
Riv kjøttet før du tilsetter det i lapskausen.
Smak til med salt og pepper. Husk at kjøttet er lettsaltet på forhånd.
Trenger du mer veske i lapskausen kan du tilsette litt mer vann.