Lapskaus med lettsaltet svin kokekjøtt

Ingredienser

Beregnet for 4 personer.

1 pakke lettsaltet svin kokekjøtt

1 kg poteter

Gulrøtter

Purreløk

Sellerirot

kålrot

Evt. kål og løk

Vi anbefaler ca 1,5 kg av grønnsakene. Her er det ingen fasit på hva du kan bruke, men vi har kommet med forslag på våre favoritter.

Slik gjør du

Tin kokekjøttet i 2 dager før bruk.

Legg kjøttet i en kjele og dekk til med kaldt vann og kok opp. Fjern alt skummet med en skje og skru ned temperaturen.

La det småkoke i 1,5- 2 timer. Kjøttet er ferdig når man kan dra det fra hverandre.

Ta kjøttet ut av krafta og sil.

I kraften fra kjøttet koker du opp grønnsakene og potetene til de er møre. Purreløk bør tilsettes helt på slutten sammen med kjøttet.

Riv kjøttet før du tilsetter det i lapskausen.

Smak til med salt og pepper. Husk at kjøttet er lettsaltet på forhånd.

Trenger du mer veske i lapskausen kan du tilsette litt mer vann.

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.