Svinekam med paprikasaus

Slik gjør du

svinekam, passer og godt med svin ytre.

Del opp kjøttet i 200 grams biffer

Brun hvert stykke i panna, og kok ut kraften med ca. 2 dl vann og hell over biffene i en ildfast form.

Bakes i ovnen på 80 grader til kjernetemperaturen er 68 grader

For å få en saftig svinebiff er det viktig å la kjøttet hvile til kjernetemperaturen er nådd 75 grader. Kan gjerne dekke med folie og la det stå i 15-30 min.

Paprika saus

Kan beregne ca. 1 paprika per hode.

Halv løk per paprika

Hvitløk etter hva du selv ønsker.

Surr paprika, løk og hvitløk i olje på lav varme til grønnsakene er blitt møre. Ønsker du litt mer syre i sausen kan du tilsette hvitvin, her trenger du ikke å bruke en dyr hvitvin. Mengden hvitvin kan du justere ut ifra hvor syrlig du ønsker sausen. Det er viktig at man koker ned hvitvinen slik at man ikke sitter igjen med råsmak. Når hvitvinen har fordampet, kan du tilsette vann slik at det dekker grønnsakene. La dette koke, og kjør det deretter med en stavmikser og tilsett salt, pepper og sukker, etter hvordan du ønsker smaken på sausen. Dersom du ikke ønsker å bruke hvitvin kan du koke sausen på vann og tilsette sitronsaus til slutt.

Stekte grønnsaker

Her kan du mikse i alle slags grønnsaker du ønsker og liker, og kokkene kan anbefale fennikel, rødløk og sukkererter. Surr dette i litt olje, og tilsetter sukkerertene til slutt da de bare trenger å bli varme.

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.