Flesk og dupp

Slik gjør du

Flesk

Ca. 1 kg fleks

Skjer av svoren på flesket og del det opp i tynne skiver. Smak til med pepper, og salt om det er ønskelig. Stekes i panna med olje eller smør, til det er gjennomstekt.

Kålrotstappe

Skrell kålroten og del den opp i små terninger og koke til det er mørt. Ha opp i en god kladd med smør og mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Hvit saus

Finhakk 1/5 gul løk. Det skal blankes i en kjele med 50g smør. Her er det viktig at løken ikke blir brun. Ha i 1 ts med mel og rør godt. Tilsett så 3 dl melk og la det småkoke i 10-15 min. (det er for å få bort rå-smaken fra melet.) Hvis du ønsker, kan du også tilsette stekefettet fra flekset i sausen.

Hvis du ønsker, er det også godt med kokte poteter ved siden av.

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.