Kringler gårdsmat

Fra bonden til kokken

Kringler gårdsmat

Fra bonden til kokken

På gården har vi en liten besetning med Skotsk høylandsfe og noen frilandsgriser. Kuene går ut og inn som de vil i vinterhalvåret, og fra juni til oktober beiter de fritt i Romeriksåsen, primært i Kringlerlia. Kuene kalver ved påsketider og kalven går sammen med moren sin til de er omtrent 10 måneder gamle. Da får kuene en ammepause før neste kalv blir født. Skotsk høylandsfe er en robust rase med god helse. Den tykke pelsen, de kraftige beina og de brede klauvene gjør at de er tilpasset et liv utendørs i all slags vær og i alle typer terreng.

Rasen er kjent for gode moregenskaper, lette kalvinger og livskraftige kalver. Kjøttet har en unik smak og det er magert med intramuskulær fettmarmorering som gjør det saftig og mørt.
Gården aler også opp 40 griser hvert halvår. Grisene er lekne og sosiale dyr som koser seg med å rote i halmen, lage seg gjørmebad og grave i jorda etter knoller og røtter. De spiser sikori, jordskokk, halm og gras. De trenger også litt kraftfor og disse grisene blir foret med norskprodusert, soyafri, økologisk kraftfor.

Gå til nettbutikk

Grillpakker

Kokkene på Kringler synes det er veldig gøy å lage nye produkter med de fantastiske råvarene som gården/bonden, Helge Opsahl produserer. I grillpakkene fra Kringler gårdsmat vil du få et sortiment av både storfe og gris. Det vil være pølser, røkte stykningsdeler, både marinert og umarinert kjøtt. Det er kun rene produkter smaksatt med urter fra drivhuset på Kringler.

Julekasser

I disse pakkene selger vi julemat fra gårdens egne økologisk foret frilandsgris. Dette er helt rene produkter uten tilsetningsstoffer, og både grillkassene og julekassene er gluten- og laktosefrie. Alle produktene vi selger blir produsert på Kringlers eget kjøkken og sammen med bonden har vi god kontroll på råvarene og bearbeidingen av kjøttet.

Juletips fra soussjefen

Frode Bergly forklarer at den enkleste måten å «rute» en ribbe på er å dampe den på 100 grader i en time i ovnen. Lag deretter rutenettet på ribba med en skarp kniv. Julesausen kan smakes til med litt god sennep etter eget ønske. Litt tørket fiken setter også et fint preg på sausen.

Tips fra kjøkkensjefen

Thomas Pedersen bruker urtene han finner i drivhuset store deler av året. Salvie er Thomas sin favoritt til ribbe. Ribba kan enten marineres i salvie, eller du kan strø på fersk eller tørket salvie rett før servering.