Oppskrifter
Tilbehør til pølser
Det er ikke alltid like lett å tenke ut nytt tilbehør man kan servere ved siden av pølser, så vi håper disse tipsene gir deg inspirasjon til å prøve ut noe nytt.
Tilbehør til Bratwürst.
Til disse pølsene, passer det godt med surkål, karamellisert kål eller grillet spisskål.
Skal du for eksempel grille spisskål, kan du dele denne i enten 2 eller 4, men det er viktig at stilken ikke kuttes av. Hell over litt olje, og krydre med salt og pepper før du legger kålen på grillen. Her gjør det ikke noe at det ytterste laget av kålen blir svidd, det er bare å ta bort når kålen er grillet ferdig.
Server gjerne med potetsalat og litt Dijon sennep så har du fått en god middagsrett.
Tilbehør til Ost og jalapenos pølse
Til denne pølsevarianten, er det godt å lage en bønnesalsa.
Ingredienser:
- 2 bokser med bønner (valgfritt)
- 3 tomater
- 1 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 fersk jalapenos
- Saft av 1 lime
- 2 ts brunt sukker eller strøsukker
- Fersk koriander
- Salt og pepper
Kutt tomatene, rødløken, hvitløk og jalapenos i små biter. Skyll og tilsett bønnene, saften av 1 Lime, sukker, koriander og smak til med salt og pepper. Denne kan du godt lage 1 times tid før servering, så får smakene satt seg.
Ekstra tips:
Stekt løk og sopp, her er det lurt å steke de hver for seg først, da steketiden er forskjellig. Så kan man frese de litt sammen tilslutt før det er klart til servering.